TestPartner B.V. – Testautomatisering

Testautomatisering TestPartner

Wat is testautomatisering?

De wereld van de IT verandert razendsnel. Software moet steeds sneller en goedkoper op de markt gebracht worden. En hoe ingewikkelder de software wordt, hoe moeilijk het wordt om alles handmatig te testen. Gelukkig sluit testautomatisering hier perfect bij aan.

Maar waar moeten we beginnen? Hoe kunnen we de testomgeving het beste inrichten? Welke test cases kunnen worden geautomatiseerd? En welke testautomatisering tool kan het beste toegepast worden in welke situatie?

Door testautomatisering toe te passen, is uw team beter en sneller in staat om op elk moment in een (aanpassings)proces terugkoppeling te krijgen op of de wijzigingen die zijn aangebracht geen fouten in de software hebben geïntroduceerd. Met testautomatisering is het team dus in staat om software vele malen sneller te realiseren, dan wanneer dit meerdere malen handmatig getest dient te worden.

Maar niet alleen de snelheid van het ontwikkelen van software wordt vele malen beter, ook de kwaliteit van de software kan aanzienlijk toenemen. Met testautomatisering stelt u uw team dus in staat om sneller en betrouwbaardere software te realiseren voor uw klanten! 

Het team van TestPartner bestaat uit ervaren test engineers die dit automatiseringsproces kunnen uitvoeren of u hierbij kunnen begeleiden. Is er behoefte aan coaching en training? Ook op die manier kunnen wij u van dienst zijn.

Belangrijke criteria voor testautomatisering 

Een test moet aan een aantal criteria voldoen om goed te kunnen worden geautomatiseerd, anders kan het uiteindelijk meer kosten dan het bespaart. Een belangrijk doel van testautomatisering is immers om tijd, moeite en geld te besparen. Wij nemen onderstaande algemene criteria voor testautomatisering altijd mee. Dit zijn twee standaard uitgangspunten, let wel, de criteria kan verschillend zijn voor verschillende type software.

1. Herhaalbaar

Testautomatisering moet herhaalbaar zijn. Het heeft geen zin om een ​​test te automatiseren die maar één keer kan worden uitgevoerd. Een herhaalbare test bestaat uit de volgende drie stappen:

  1. Zet de test op, inclusief data en omgeving.
  2. Voer de functie uit en meet het resultaat.
  3. Ruim de data en omgeving op.

In de eerste stap moeten we de omgeving in een consistente staat kunnen brengen. Met andere woorden, als we bijvoorbeeld een test doen om te checken of we een bestaande gebruiker toe kunnen voegen, moeten we ervoor zorgen dat de gebruiker bestaat voordat we de test uitvoeren. Zodra de test is voltooid, moet de omgeving worden teruggebracht naar de basisstatus.

2. Bepalend

Wanneer een functie bepalend is, betekent dit dat de uitkomst hetzelfde is elke keer dat deze met dezelfde invoer wordt uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor testautomatisering. We weten dat 1 + 1 = 2 en dat 394,19 + 5,81 = 400,00. Optellen is een bepalende functie en daardoor perfect geschikt om automatisch te testen.

Software daarentegen kan zo’n groot aantal variabele inputs hebben, dat het moeilijk is om in de loop van de tijd altijd hetzelfde resultaat te krijgen. Sommige variabelen kunnen zelfs willekeurig zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om de specifieke uitkomst te bepalen. Testautomatisering kan ervoor zorgen dat dit sneller en makkelijker getest wordt.

testautomatisering TestPartner

Om u een idee te geven van onze kennis en ervaring:

Test Tools & Platforms voor testautomatisering

Onze experts beschikken over ruime ervaring met een verscheidenheid aan tools en platforms. Vanzelfsprekend zijn we ook op de hoogte van de nieuwste tools en updates. Samen met u vinden we de aanpak die het best bij uw bedrijf past.

Commerciële tools die veelal gebruikersvriendelijk zijn:

Commerciële tools die veelal gebruikersvriendelijk zijn:
  • SeeTest mobile app testing (voor het testen van mobiele applicaties)
  • CitraTest (visuele checkpoints)
  • HP UFT automation functional testing tool (werkt op verschillende platforms)
  • Tosca automation functional/regression testing tool (werkt op verschillende platforms)
  • SAP eCATT automation functional testing (zit standaard in SAP R/3)
  • SAP TAO en SAP Solution Manager (specifiek voor het testen van SAP R/3)

Open source frameworks:

Load test tools:

Neem contact met ons op

Testpartner Rotterdam

TestPartner B.V.
info@test-partner.nl

Michael Ghiraw
+31 6 55 17 42 33

Furgill Wariman
+31 6 48 06 75 47

Postadres:
Grotemarkt 166
3011 PA Rotterdam

Bedrijfsgegevens:
KvKnr:
66307252

BTWnr:
NL856487879B01