Onze werkwijze

Het team van TestPartner kan op veel manieren worden ingezet. Bij een tekort aan expertise of ‘handjes’, om een volledig project te leiden of puur om te adviseren. Wat we ook voor organisaties mogen betekenen, wij geloven in een duidelijke testaanpak, een goede samenwerking en het delen van kennis.

De noodzaak van
software testen

Veel organisaties zijn afhankelijk van software. Zodra deze hapert, heeft dit gevolgen voor de business. Of het nu gaat om in ontwikkeling zijnde software, of bestaande software die doorontwikkeld wordt; iedere aanpassing vormt een risico. Software testen minimaliseert de gevaren en door testautomatisering worden deze zo goed als geëlimineerd.

De voordelen van TestPartner

Sneller en beter

Handmatig testen is arbeidsintensief, foutgevoelig en tijdrovend. Met testautomatisering wordt software sneller ontwikkeld en neemt de kwaliteit toe.

Brede kennis

Alle opgedane kennis bij klanten nemen de test engineers van TestPartner mee naar een volgende opdracht. Zo gaat de doorontwikkeling van onze testers rap.

Alle systemen

Of het nu gaat om maatwerk software, een standaard pakket of een combinatie van die twee; onze test engineers zijn snel thuis in alle denkbare systemen.

Kennis en vakmanschap

Als test engineers zorgen we er bij TestPartner voor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. We zijn thuis in de verschillende test tools en frameworks en hebben allemaal minimaal drie jaar ervaring als testautomatiseerder. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat we iedere opdracht aankunnen, hoe complex ook. Dat betekent echter niet dat we het roer bij de klant overnemen. Integendeel. Samen met het IT-team gaan we aan de slag om de bedrijfsprocessen zo veilig mogelijk te maken. Wij geloven in de kracht van kennisdeling en teamwork.

Onze Testaanpak

Is testautomatisering rocket science? Voor ons niet! Ons geheim? Het inzetten van de beste testautomatiseerders, bouwen aan een fijne samenwerking met het team van de klant en altijd alles op het juiste moment doen. Op die manier zijn we samen sterk in software testen.

Analyse

Eerst inventariseren, dan pas testen. We brengen in kaart met welke systemen we te maken hebben. Welke applicaties getest moeten worden en hoe de projectorganisatie eruit ziet. Tegelijkertijd kijken we naar de business kant. Hoe wordt er met de systemen gewerkt? Waar liggen de uitdagingen, wat zijn de wensen en wat kunnen we optimaliseren?

Implementatie

Alle neuzen dezelfde kant op… Tijdens deze implementatie fase bepalen we met welke tools we gaan werken. Denk hierbij aan onder andere Selenium, Cucumber, TOSCA en Ranorex. We kiezen de tool die het beste past. De tools worden geïmplementeerd, waarna er trainingen volgen. Het team is klaar voor de start!

Development

We staan aan het begin van de testfase. We ontwikkelen scripts waarin de verschillende scenario’s worden geschetst. Wat kan er fout gaan? Hierbij kijken we zowel naar de GUI-zijde (de voorkant van het systeem dat de eindgebruiker ziet), als naar de API tests, waarbij het om de achterzijde van het systeem gaat.

Uitvoeren van tests

Het echte werk! Meestal starten we met het handmatig testen van de systemen. Op die manier halen we de grootste ‘bottlenecks’ eruit. Zodra de systemen optimaal werken, zorgen we voor automatisering van de testen. Op die manier worden eventuele fouten meteen opgemerkt en kunnen deze worden hersteld.

Continuous Integration

Of systemen snel ontwikkeld kunnen worden, hangt af van de feedback. Bij TestPartner geloven we in Continuous Integretation. Bij het ontwikkelen van nieuwe code, zorgt het systeem er automatisch voor dat er een regressietest wordt uitgevoerd. Werkt alles naar behoren? Dan wordt de nieuwe code automatisch geïmplementeerd.

Evaluatie

Het mooiste aan testautomatisering is dat er na iedere nacht een testrapport beschikbaar is. Dat betekent dat er iedere dag geëvalueerd kan worden. Welke onderdelen kunnen beter? Of sneller? Moeten we de testen uitbreiden of aanpassen? Het team stelt alles in het werk om de klant en de eindgebruiker een optimale ervaring te bieden.

Samen sterk in Testen

Hoe wij kunnen helpen

Optimale werkwijze

Samenwerken kan op vele manieren. Onze test engineers hebben veel ervaring met wijd uiteenlopende aanpakken binnen teams. Hierdoor zijn ze niet alleen flexibel en meegaand, maar kunnen ook een sturende taak op zich nemen, indien nodig.

Agile werken

Werken in teamverband en sprints van zo’n twee weken trekken. Bij TestPartner geloven we in Agile werken. Op die manier is het testen sneller, effectiever en flexibeler. En zo leveren we meer waarde in zo min mogelijk tijd.

Coaching

Het testvak is complex, maar iedere IT’er kan het leren. Hoewel software nooit af is, kunnen de test engineers van TestPartner zich toch overbodig maken door hun kennis te delen en het IT-team van de klant door middel van coaching nog verder te helpen.